2009. december 21., hétfő

Szex és New York - A FILM

Vannak filmek, amik némi fáziskéséssel jutnak el hozzám. Viszont vasalás közben a legjobb filmet nézni, így szombat délután végre a Szex és New York is sorra került!
Hajdanán elkötelezett, nagy rajongója voltam a sorozatnak, aztán azt hiszem, az utolsó egy vagy két évadról mégis lemaradtam. A pontos végkifejletről csak halvány információim voltak.
A film elején néhány flashback-ben felelevenítik, hogy pontosan hol is fejeződött be a sorozat, ami különösen jól jön az ilyen gyarlóknak, mint én. :-) Carrie /Sarah Jessica Parker/ és Big együtt vannak szerelemben és a közös jövőt tervezik. Charlotte /Kristin Davis/ férjével boldogan nevelgeti örökbefogadott kislányukat. Miranda /Cynthia Nixon/ éppen élete nehéz szakaszában tart, bár, van egy szerető férje és egy kisfia. A pasifaló Samantha /Kim Cattrall/ pedig monogám kapcsolatban él Los Angelesben. A négy már nem szingli között még mindig működik az erős baráti kapocs, számíthatnak egymásra minden helyzetben.
És ugye, Big /Chris Noth/ minden női néző kedvence, a sármos, lehengerlő, intelligens, okos, gazdag álompasi, aki azért hibázik néha... Azt hiszem, a karakterét még hangsúlyosabbá teszi a tökéletesen kiválasztott magyar hang: Kőszegi Ákos. Az egyik legtöbbet foglalkoztatott és legjobb magyar szinkronhang. Személyes legnagyobb kedvencem. A lányok szinkronhangja is változatlan, ugyanazok, mint a sorozatban. Ez kell is a tökéletes élményhez.
Jennifer Hudson is szerepel a filmben, Carrie személyi asszisztensét alakítja. Üdítő színfolt a filmben, a színfoltot nem félreérteni, bár, kétségtelen, hogy a film "politikai korrektsége" a helyére került az ő szerepeltetésével. :-)
Egyébként a film gyakorlatilag egyetlen hatalmas divatbemutatónak is tekinthető, ruhák, ruhák, ruhák és kiegészítők minden mennyiségben. Ez a része annyira nem fogott meg, bár, kétségtelenül van néhány figyelemreméltó darab, nemcsak pozitív értelemben. :-) Van egy aranyos jelenet, amikor Carrie költözés miatt ruhákat selejtez és rögtönzött retro divatbemutatót tart barátnőinek. Itt persze, előfordul néhány rettenetes darab. :-D Viszont a bemutató alatti zene telitalálat, Run DMC & Aerosmith: Walk This Way! Tudtommal kétféle filmzene albumot is kiadtak, tele jó számokkal.
Férfi rendezte, mégis IGAZI csajfilm! Bár, a férjemnek is tetszett! :-) Habkönnyű szórakozás! Januárban leadja az HBO. Hivatalos oldala itt található. Ez már a jövő évre várható második film lapjára vezet, de az alján megtalálható az első film honlapja, lehet rajta barangolni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése