2009. december 1., kedd

Igazából szerelem!

Megkezdődött az adventi időszak. Tele varázslattal, illatokkal, fényekkel, csodás hangulattal. Nagyon szeretem. Évről-évre ilyenkor újranézem karácsonyi kedvenceimet.
Legkedvesebb karácsonyi filmemmel szeretném kezdeni, amit már biztosan sokan ismernek: Igazából szerelem! Egy vérbeli angol film számtalan szerelmi szállal, remek humorral, a karácsony hangulatával! Viszi a pálmát a romantikus vígjátékok kategóriájában is! Igazi sztárparádé! Természetesen bevetik az angol nagyágyúkat is: Hugh Grantet és Colin Firth-t is. De rajtuk kívül is sok kedvencem van benne: Alan Rickman, Emma Thompson /az ő kettősük különösen jó/, Liam Neeson. A fiatal üdvöske, Keira Knightley is feltűnik benne. Még Mr Bean, vagyis Rowan Atkinson /akit én alapvetően nem nagyon kedvelek/ is beugrik egy aprócska szerep erejéig, amiben brillírozik. A kisebb szerepekben feltűnő színészek is fantasztikusak.
Nem is tudom, melyik szerelmi történet a kedvencem belőle, mindegyiket másért szeretem. Az angol miniszterelnök románca, az író szomorkás szíve, a házaspár majdnem elvesztett boldogsága, plátói, viszonzatlan és beteljesült szerelmek története és ez még csak töredéke az egésznek. És még nem is említettem a rockzenész, Bill Nighy hajmeresztő őrültségeit, amiken rengeteget lehet röhögni!
Az egyik legkacagtatóbb rész Hugh Grant fergeteges tánca angol miniszterelnökként, nekem is ez az egyik kedvenc jelenetem.
És hogy mit szeretek még ebben a filmben? Mert, ha nézem, mindig az jut eszembe, hogy a szerelem, a szeretet, a karácsony és az emberi kapcsolatok milyen különlegesek és fontosak az életünkben. Egyszerűen vidám és boldog leszek ettől a filmtől.
A filmzene önmagában is megállja a helyét, sokszor csak azt hallgatjuk itthon. Vannak melankolikusabb és pergőbb számok is benne.
130 perc szerelem, boldogság és érzelem! Kihagyhatatlan film karácsonykor! Vagy bármikor máskor az év folyamán! :-) A napokban biztosan újranézem. Tökéletes ráhangolódás a közeledő ünnepre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése