2009. november 24., kedd

Alkonyat - Újhold

Tegnap este láttam moziban az Alkonyat második részét, az Újholdat. A hétvégén sikerült könyvben kiolvasnom, kíváncsian vártam, milyen lesz filmváltozatban.
Aki még nem látta, nyugodtan olvassa tovább, nem fogok spoilert írni!
A film gyakorlatilag hűen végigköveti a könyvben leírtakat, aminek örültem, mert egy másik nagy kedvencem Harry Potter esetében ezt nem nagyon tartották be. De erről majd egyszer később egy másik posztban. A párbeszédek ugyan, nem mindig pont ott hangzottak el, ahogy a könyben, de a lényeg így is benne volt.
Az Alkonyathoz képest ez egy vadabb, keményebb, erősebb mozi, meg is jegyeztük, hogy látszik, hogy ezt férfi rendezte. :-) Az indián törzs vérfarkasai kerülnek inkább előtérbe, amelyek kellőképpen ijesztőek is mozivászonnyi nagyságban, mikor megindulnak a préda felé...
Kristen Stewart sokrétűbb alakítást nyújt, mint az előző filmben, érezhető elesettsége /néha nemcsak lelki, hanem testi értelemben is/, fájdalma és vívódása Bella szerepében. Ebben a filmben már felnőtt a feladathoz. A veszélykeresésben is egyre bátrabb és hitelesebb volt.
A Cullen családot keveset láthatjuk. Robert Pattinson, Edward is sokszor csak szellemképként jelenik meg. Nekem továbbra is a kedvenc szereplőm. Csak úgy izzik a tekintete!
Az igazi meglepetés Taylor Lautner volt Jacob szerepében. Azon kívül, hogy nagyon helyes srác /a tinilányok egy csoportja sikítással és tapssal jutalmazta a moziban, mikor először levette a pólóját!!!/, nagyon meggyőző volt az alakítása is. Vannak pillanatok, amikor az elkötelezett Edward-rajongók is inkább már mellé állnának...
Ashley Greene, Alice az egyik legtündéribb szereplő. Csupa báj, szeretet, kedvesség, szépség. Annak ellenére, hogy ő az egyik vámpír. :-)
Dakota Fanning is feltűnik a filmben egy néhány perces szerep erejéig. Furcsa volt gonosznak látni, bár, már volt erre példa hosszú pályafutásában, fiatal kora ellenére a Bújócska című filmben.
A kedvenc jelenetemet nem írnám, mert ígértem, nem írok spoilert. Helyette leírom, az egyik leglátványosabb jelenetet: Victoria, egy gonosz vámpír üldözése az erdőn át, fantasztikus zenével, lendülettel, száguldással, lassításokkal.
Szenzációs trükkel oldják meg a vérfarkasok átváltozását is.
Összegészében különleges és magával ragadó a három világ találkozásának bemutatása az embereké, a vérfarkasoké és a vámpíroké.
A mozi tele volt, ami azt hiszem, nemcsak a kedvezményes nappal magyarázható és nemcsak a tinikorosztály képviseltette magát. A rajongóknak pedig nem is kell olyan sokáig várni, jövő nyáron jön a harmadik rész a mozikban!!! Addig pedig lehet ezeket újra nézni és olvasni a könyveket!
A hivatalos honlapot itt találjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése