2009. november 28., szombat

A bakancslista

Jack Nicholson és Morgan Freeman. Legnagyobb kedvenceim közé tartoznak. A két színészóriás neve már önmagában garanciát jelent a sikerre. A két zseni igazi jutalomjátéka ez a csodaszép film. Lubickolnak a szerepükben.
Jack Nicholson az unott, flegma, lekezelő, néha gonoszka, magányos milliomos, üzletember és kórháztulajdonos és Morgan Freeman a kedves, intelligens, nagy tudású, érdeklődő, szelíd, egyszerű, nagycsaládos szerelő. Ezek a teljesen eltérő személyiségek egy közös élethelyzetnek köszönhetően találkoznak. Mindketten a rákkal küzdenek. A kezdeti ellenszenvből pedig mély, szeretetteljes barátság születik.
Bakancslistájuk alapján mindenféle őrültséget kipróbálnak és a Föld legszebb helyeire is eljutnak. Az egyik kedvenc részem, amikor az afrikai szavannán száguldanak egy kocsiban és éneklik az "A Lion Sleeps Tonight" c. örökbecsűt. :-) A magyar szinkron /ami egyébként szokás szerint remek, Reviczky Gábor és Kristóf Tibor/ becsületére legyen mondva, hogy itt meghagyták az eredeti hangot, így hallhatjuk őket eredetiben énekelni!!! A filmzene egyébként nagyon szép, kellemes háttérzene jellegű.
Sok film foglalkozik súlyos betegségekkel, a rákkal is. A bakancslista is. Mégsem csak a szenvedést és a fájdalmat érezhetjük a filmből, sokkal inkább az életöröm süt belőle. És persze, az élet értelmét is próbálják megtalálni. Azért a sírósok papírzsepit készítsenek, sok megható pillanat akad benne. És sok kacagtató is!
Hivatalos honlap itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése