2010. január 20., szerda

2010 első negyedévében

Körülnéztem egy kicsit, hogy milyen filmekre számíthatunk az első negyedévben. Gondoltam összeszedek párat, amikre biztosan kíváncsi lennék /bár, mindegyikhez valószínűleg nem jutok hozzá/, hátha Ti is! :-)

Január
A januárból ugyan lassan kifelé megyünk, de még mindig érdemes elindulni, megnézni az Avatart, mert a mozik legtöbbje természetesen még adja.
December 24-én mutatták be, de még szintén műsoron van az Egyszerűen bonyolult Meryl Streeppel, Alec Baldwinnal és Steve Martinnal. Meryl Streep ezért az alakításért is volt jelölt Golden Globe-ra, bár, nem ezért kapta meg. Ettől függetlenül kacagtató vígjátéknak tűnik. Háromszögtörténetet mutat be.
Egy hete játsszák a mozik /01. 14./ a Hova lettek Morganék? c. romantikus vígjátékot Sarah Jessica Parkerrel és Hugh Granttel. Egy külön élő, újra randizó, nagyvárosi házaspár véletlenül tanúja lesz egy gyilkosságnak és a tanúvédelmi program keretében egy eldugott kis városkában kell élniük, amiből persze, adódnak mulatságos helyzetkomikumok. Mindkét főszereplőt nagyon kedvelem, kíváncsi vagyok ketten hogyan komédiáznak.
Ezen a héten mutatják be /01. 21./ a Vén csontok c. vígjátékot, John Travolta és Robin Williams főszereplésével. A történet nem tűnik olyan nagyon sokatmondónak, talán csak azért érdemes megnézni, mert a két név garancia a jókedvre, illetve szerepel benne Travolta felesége, Kelly Preston és a lányuk is. Engem személy szerint azért is érdekel, mert szeretném Travoltát látni, ez az első film, amit azóta forgatott, hogy a fia meghalt.

Február
Már a hónap elején nagy durranás ígérkezik, 02. 04-én bemutatják az 5 Golden Globe-ra jelölt Nine/Kilenc c. musicalt, amiben igazi sztárparádét láthatunk. Daniel Day-Lewis, Marion Cotillard, Nicole Kidman, Penelope Cruz, Judi Dench, Sophia Loren, Kate Hudson! Remélem olyan jó is lesz, mint amilyennek ez alapján ígérkezik.
02. 11-én mutatják be a Valentin nap c. romantikus vígjátékot, ami szintén elképesztő szereposztással valósult meg: Bradley Cooper, Jessica Biel, Anne Hathaway, Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jennifer Garner, Patrick Dempsey, Shirley Maclaine, Taylor Lautner, Kathy Bates.
Az Egek ura egy héttel később /02. 18-án/ a csodás George Clooney-val!

Március
A Brothers egyelőre még csak angol címmel rendelkezik, 03. 05-től vetítik nálunk. Egy dráma egy család tragédiájáról, egy Afganisztánban eltűnt, majd mégis előkerült apáról, férjről, akit egy ideig mindenki halottnak hisz és mire megérkezik, történik némi változás a családban... A főbb szerepekben Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal, Natalie Portman.
Magyar filmet is szeretnék említeni, ami most legjobban érdekel az az Igazából apa /amit 03.18-ától játszanak/, mert a gyönyörű városunkban forgatták... :-) Kaszás Géza, Scherer Péter és Kamarás Iván szerepelnek benne.
És hogy a rajzfilmek se maradjanak ki, az Így neveld a sárkányodat c. animációs kaland-vígjátékot ajánlanám figyelmetekbe. A bemutató alapján nagyon jópofának ígérkezik!

Hivatalos honlapok, ahol már elérhetőek a filmek címeinél találhatóak!

5 megjegyzés:

  1. Köszi az ízelítőt! :)
    Háááát, mi tegnap megnéztük a Simply Complicated- et, ööö....izé...nem olyan mint képzeltem.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Na, az előző én voltam a másik e-mail címemmel. :-) De itt ez a hivatalos. :-)
    Szóval, amit írtam:

    @gi!
    Tényleg? Pedig olyan jónak tűnik! :-)

    VálaszTörlés
  4. Nem akarok én kiábrándítani senkit sem, mert nem rossz, de majd beszéljünk róla ha láttad! ;)

    VálaszTörlés
  5. Már megszereztem, csak még nem volt időm megnézni! Igyekszem! :-)

    VálaszTörlés