2010. január 16., szombat

67. Golden Globe-díjátadó!

Holnap este lesz az Oscar-díj előszobájának is nevezett Golden Globe-díjátadó! A nagyszabású esemény hivatalos honlapja itt. Ezen diavetítésben a tavalyi átadóról vannak nagyon jó képek folyamatosan és persze, még sok más érdekesség. Az IMDB-n is találhattok összefoglalót róla itt.
Komoly izgalmakra számíthatunk, a jelöltek között nagyon sok nagy név! A teljesség igénye nélkül: George Clooney, Morgan Freeman, Colin Firth, Sandra Bullock, Helen Mirren, Matt Damon, Daniel Day-Lewis, Julia Roberts, Meryl Streep, Marion Cotillard.
Érdekesség, hogy jelölték az idén már a 81-et betöltő Christopher Plummer, de talán még ennél is érdekesebb, hogy Sandra Bullock jelölt legjobb színésznő, főszerepben, dráma és musical/komédia kategóriában is, valamint Meryl Streepet kétszer is jelölték legjobb színésznőnek főszerepben musical/komédia kategóriában két különböző filmmel.
A legjobb rendezők között James Cameron, Quentin Tarantino és Clint Eastwood!
A legjobb film dráma kategória jelöltjei: Avatar, The Hurt Locker, Becstelen brigantyk, Precious: Based on the Novel Push by Sapphire, Egek ura.
A legjobb film musical/komédia kategória jelöltjei: (500) Days of Summer), Másnaposok, Egyszerűen bonyolult, Julie & Julia - Két nő, egy recept, Kilenc.
A legjobb animációs film jelöltjei: Derült égből fasírt, Coraline és a titkos ajtó, Fantastic Mr. Fox, A hercegnő és a béka, Fel!

Lehet szurkolni a kedvenceknek! :-) Igyekszem, minél hamarabb jelentkezni a nyertesek listájával. :-) /Tudja valaki, hogy adja-e bármelyik magyar nyelvű csatorna? Ezt nem sikerült kiderítenem, de vélhetően nem.../

2 megjegyzés:

  1. Á, gondolom nem adják, sajnos... :(
    Én várom hogy megírd kik nyertek! :)

    VálaszTörlés
  2. @gi!
    Én is úgy tudom, sajna, hogy nem adják nálunk. Szomorú. :-(
    Igyekszem minél hamarabb írni, hogy kik a nyertesek! :-)

    VálaszTörlés