2010. március 8., hétfő

And the OSCAR goes to...

Kiosztották, túlvagyunk rajta. Steve Martin és Alec Baldwin vezette a 82. Oscar-díjátadót. Az éjszaka inkább a Bombák földjén-é volt, 6 Oscart kapott, köztük a legjobb film és a legjobb rendezés díja, mint az Avatar-é, ami 3 technikai díjat kapott. A legjobb színész Jeff Bridges, a legjobb színésznő Sandra Bullock lett. Ő, az egyik személyes nagy kedvencem, nagyon örülök, hogy megkapta. Bullock volt annyira vagány, hogy előző este átvette az Arany Málnát is, mint legrosszabb színésznő, bár, azt nem ugyanezért az alakításért kapta. A legjobb mellékszereplők díját Mo'nique, valamint Christoph Waltz kapta. A legjobb animációs film, a Fel!. A legjobb idegen nyelvű film díját egy argentin film kapta.
Az Alkonyat rajongók kedvéért írom, hogy Kristen Stewart és Taylor Lautner is feltűnt a Kodak Színház színpadán. :-)

Még mindig nem nagyon tértem magamhoz abból, hogy egyetlen magyar csatorna sem tartotta fontosnak, hogy közvetítse a filmvilág egyik legfontosabb eseményét. Biztos vagyok benne, hogy nemcsak engem érdekelt volna... És eddig közvetítették is! Most mi történt? Már csak azért is nagyon szomorú ez, mert magyar vonatkozása is volt az átadónak, a legjobb animációs film kategóriájában egy Kecskeméten készült film is indult!
Viszont köszönet az origo-nak és az index-nek, ahol percre pontos közvetítést olvashattunk az átadóról! /A linken megtekinthető, valamint a nyertesek listája is./ És még két link, ahol érdekességek, részletek, nyertesek, fotók Oscarról itt és itt.

4 megjegyzés:

  1. És Anna Kendrick is, akit Oscarra is jelöltek, azért! Csak azt sajnáltam, hogy Robert Pattinson nem jelent meg! Egyébként tényleg elég gáz, hogy egyik magyar csatorna se vetítette a díjátadót, mindegy a honlapján azért elég jól követhető. Ja és gratula a blogodhoz!

    VálaszTörlés
  2. Jaj, majd kifelejtettem a fantasztikus Michael Sheen-t, ő is ott volt. Nem tudom,nekem egyre szimpatikusabb ez az ürge.

    VálaszTörlés
  3. Hát az biztos,hogy nagyon mérgesitő ,hogy egy tv sem vette a fáradságot ,hogy adja !

    VálaszTörlés
  4. Lizann!
    Igen, igen, ezt lefelejtettem, jogos! :-)
    Igen, én is sajnáltam, pedig nézegettem a képeket, de nem volt. Kár! :-(
    Michael Sheen engem már a Királynőben megfogott! ;-)
    Gratulációt köszönöm!

    Gitta!
    Igen, nagyon nem szép dolog és még finoman fogalmaztam...

    VálaszTörlés